Διακοπές στη Σκύρο


Η Σκύρος είναι το λιγότερο γνωστό νησί των Σποράδων και βρίσκεται στο βορειοανατολικό σημείο της Εύβοιας.

Σκύρος - Σποράδες

Ενώ τα υπόλοιπα τρία νησιά που αποτελούν το σύμπλεγμα των Σποράδων, η Σκιάθος, η Σκόπελος και η Αλόνησσος, βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, η Σκύρος φαίνεται να είναι η πιο απομονωμένη προς τα νότια.

Η Σκύρος είναι ένα απλό, παραδοσιακό νησάκι το οποίο επισκέπτονται πολύ ταξειδιώτες από την Ελλάδα για να απολαύσουν ήρεμες διακοπές σε ένα φιλικό και ζεστό περιβάλλον.

Όπως σε όλες τις Σποράδες, έτσι και στη Σκύρο, παντού επικρατεί πλούσια βλάστηση και ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο. Οι ήσυχες, γραφικές παραλίες του νησιού είναι ιδανικές για όσους επιθυμούν να χαλαρώσουν και να "ξεκουρδίσουν" από το άγχος της πόλης.

Η νήσος Σκύρος μέχρι σήμερα μπορεί να θεωρηθεί "παρθένο νησί" ως προς την πολυκοσμία και την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα γι’αυτό όταν την επισκέπτεται κανείς νομίζει ότι ο χρόνος έχει σταματήσει!!

Η Πόλη της Σκύρου είναι πανέμορφη με τα γραφικά σοκάκια της και τα κατάλευκα σπιτάκια της διάσπαρτα στο νησί, δημιουργώντας ένα σκηνικό έμπνευσης για τον επισκέπτη.

Στη Σκύρο υπάρχουν αρκετά γραφικά χωριά για να επισκεφθείτε, ίσως όχι τόσα πολλά όπως στις υπόλοιπες Σποράδες, τα οποία όμως είναι πολύ ενδιαφέροντα.

Διακοπές στη Σκύρο

Αξίζει πραγματικά να επισκεφθείτε τα διάφορα σημεία του νησιού όπου μπορείτε να περπατήσετε στα δρομάκια και να θαυμάσετε τη μοναδική θέα προς το υπέροχο γαλάζιο του Αιγαίου Πελάγους.

Το νότιο τμήμα του νησιού είναι αραιοκατοικημένο γι’άυτό δεν διαθέτει πολλά καταλύματα και εγχώριες υπηρεσίες. Το μεγαλύτερο μέρος των τουριστών προτιμάει να διαμείνει στα βόρεια του νησιού από όπου μπορεί να ξεκινήσει τις περιηγήσεις και την εξερεύνηση της υπόλοιπης Σκύρου.

Οσοι λατρεύουν τον ήλιο και τη θάλασσα, στη Σκύρο έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε πολλές παρθένες παραλίες που απλώνονται σε όλο το νησί.

Διαμονή και Ξενοδοχεία

Στη Σκύρο θα μπορέσετε να βρείτε διαμονή όλων των τύπων και κατηγοριών , σε ξενοδοχεία, διαμερίσματα, στούντιος, ενοικιαζόμενα δωμάτια κ.α. σε δημοφιλείς και πανέμορφους προορισμούς του νησιού. Οτιδήποτε τύπο διαμονής αναζητάτε θα βρείτε αυτό που επιθυμείτε και σας ταιριάζει.

Αν επιθυμείτε να δείτε κάποια από τα πιο δημοφιλή ξενοδοχεία, πηγαίνετε στην σελίδα μας Διαμονή στη Σκύρο όπου θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση.


Booking.com

Χάρτης

Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα με τον χάρτη για να φορτώσετε τον χάρτη της Google

Click to Activate Map

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Παρακάτω θα βρείτε τα χρήσιμα τηλέφωνα για τη Σκύρο.

Κωδικός περιοχής: 22220
Ιατρικό κέντρο: 22220 92200
Αστυνομία: 22220 91274
Λιμεναρχείο: 22220 93475
Αεροδρόμιο: 22220 91625
Δημαρχείο: 22220 91206

Χρήσιμες Ιστοσελίδες

www.aroundskyros.gr - Ταξιδιωτικός Οδηγός για Σκύρος
www.wikipedia.org - Σκύρος Σελίδα στο Wikipedia
Skyros Holidays - Ιστοσελίδα στα Αγγλικά για Σκύρος
www.visitgreece.gr - Σκύρος Σελίδα απο VisitGreece.gr